ERASMUS+

El programa Joventut en Acció arriba a la seva fi a finals del 2013, si ve és cert que alguns projectes d’aquest programa es seguiran desenvolupant al 2014, Joventut en Acció passa el relleu a Erasmus+, que conservará alguna de les accións de l’anterior programa, com el Servei de Voluntariat Europeu, les formacións internacionals i els intercanvis juvenils.

Erasmus + és el nou programa de la UE per l’educació, la formació , la joventut i l’esport per 2014-2020 , i es posará en marxa a partir de gener de 2014 .

Erasmus + té com a objectiu potenciar la capacitació i l’ocupabilitat , i la modernització de l’educació , la formació i el treball amb joves . El programa de 7 anys comptarà amb un pressupost de 14,7 bilions d’€ . Això representa un augment del 40 % respecte als nivells de despesa actuals i mostra el compromís de la UE per invertir en aquestes àrees .

Erasmus + oferirà oportunitats perquè més de 4 milions d’europeus puguin estudiar , formar-se, adquirir experiència laboral i fer voluntariat a l’estranger. A més de la concessió de beques per a les persones , Erasmus + donarà suport associacions transnacionals entre institucions i organitzacions d’educació , formació i joventut per fomentar la cooperació i el pont entre el món de l’educació i el treball, per tal de fer front a les llacunes de competències a les que ens enfrontem a Europa . També donarà suport als esforços nacionals per modernitzar els sistemes d’educació , formació i joventut. En l’ àmbit de l’esport , donará suport als projectes de base i els reptes transfronterers com la lluita contra el dopatge , la violència i el racisme .

Erasmus + reuneix 7 programes existents de la UE en els àmbits de l’educació, la formació i la joventut , i per primera vegada , proporcionará suport per a l’esport . Com un programa integrat, Erasmus + ofereix més oportunitats per a la cooperació entre els sectors de la joventut l’educació, la formació i la i és més fàcil d’accedir-hi que els seus predecessors , amb les normes de finançament simplificats .

Per aprofundir feu un cop d’ull a la pàgina de la Comissió Europea.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s